A multinacionális technológiai vállalt a magyar dolgozóinak szaktudására alapozva indította el új startup vállalkozását.

General Electric Peter Lau vezérigazgató

MTI Fotó: Varga György

A Crurrent nevű cég fő profilja a LED gyártás és az energiahatékonyság fejlesztése lesz az európai és közel keleti térségben. A januárban kinevezet,t európai és közel-keleti területért felelős vezérigazgató, Peter Lau kifejtette, hogy az új vállalkozás nagyrész a magyarországi alkalmazottakra alapozva indították el.

A vezérigazgató továbbá kifejtette, hogy a startup sikerességét több üzletág összekapcsolásával kívánják elérni. Így General Electric LED-gyártással, napenergia-felhasználással, energiatárolással és az elektromosjármű-fejlesztéssel világszerte foglalkozó üzletágai számára a Crurrent cég jelenti a közös pontot.

Érdekes lépés General Electric részéről a startup alapítás. Vajon a 120 éve működő globális nagyvállalatnak miért van szüksége arra, hogy egy saját startup vállalkozást indítson? A közlemény szerint az új kisebb vállalkozás keretein belül könnyebben és szorosabban együttműködhetnek az ügyfelekkel, továbbá a kis szervezet kevesebb bürokráciával jár, így az ügymenetek is gyorsabbak lehetnek. Ezzel a kis cég előnyeit sikeresen tudják ötvözni a General Electric háttértámogatásával és anyagi biztonságával.