Az Ipari-, Tudományos-, Innovációs- és Technológiai Parkok Egyesülete bejelentette a hetedik parkot, amely megkapta a Tudományos és Technológiai Park címet.

batta ipari park

Kép: BIP

Tudományos és Technológiai Parkok, más néven a TTP-k, az ipari parkok következő korszakát jelentik. A különleges címet elnyert parkok gazdaságszabályozási, tervezési és forrásallokációs szempontból is kiemelkedően teljesítenek.

Az ipari parkokban folyó kutatás fejlesztés és a vállalati együttműködés összefogása 2011-ben indult. A minősítési rendszer létrehozását az Ipari-, Tudományos-, Innovációs- és Technológiai Parkok Egyesülete kezdeményezte.

A jelenlegi 7 darab TTP létezik, azonban további hat helyszínen már megkezdték az előkészítés. Minden TTP egyedi profillal rendelkezik, melyet a vállalatok, a helyi önkormányzat és a környező felsőoktatási intézmények együttműködésével alakítanak ki.

Százhalombattán az informatikai fejlesztés és a korrózióvédelem kiemelt terület, Hódmezővásárhelyen agro-indusztriális, Szolnokon és Pécsett energetikai, Debrecenben pedig gyógyszeripari K+F projektek vannak előtérben.